Ser nyhetsbrevet konstigt ut, klicka här för att läsa det i din webbläsare.

Toppillustration: Konsumenteuropas nyhetsbrev

 Konsument Europa // mars 2015   

 
Värdet av en extra garanti eller försäkring
ECC-nätverket, där Konsument Europa ingår, har undersökt marknaden för extra garantier och försäkringar inom EU, Norge och Island – och det ser likadant ut i stort sett överallt. I regel har man som konsument tillräckligt med skydd genom den lagstadgade reklamationsrätten, och handlar man gränsöverskridande kan det till med vara så att särskilda undantag gör den extra garantin/försäkringen värdelös redan från början. 
Läs mer i artikeln på vår webbplats

Månadens ärende

Under mars månad har Konsument Europa fått in 15 nya ärenden om försenad eller utebliven leverans av möbler och andra inredningsvaror från webbshopen Interior Addict. Bolaget bakom sidan heter KMA Republic LTD och är baserat i Storbritannien. Konsumenter uppger att de inte lyckas komma i kontakt med företagets kundtjänst, och företagets webbsida är inte tillgänglig längre.

Vi informerar drabbade konsumenter om vilka rättigheter som gäller vid utebliven leverans:

  • Har du beställt en vara på distans ska varan levereras inom avtalad tid. Om ni inte har kommit överens om leveranstid ska varan levereras senast inom 30 dagar räknat från den dag då du gjorde din beställning.
  • Har du inte fått varan i tid ska du uppmana näringsidkaren att leverera varan inom en rimlig tilläggstid. Om näringsidkaren inte levererar varan inom denna ytterligare tidsperiod, har du rätt att häva köpet. Häver du köpet ska näringsidkaren återbetala dina pengar utan onödigt dröjsmål.
  • Om konsumenten har betalat köpet med ett kreditkort, har konsumenten rätt att vända sig till kreditgivaren med sitt återbetalningsanspråk.
  • Konsumenter kan även kontakta oss och skicka in dokumentation, så att vi kan försöka assistera med ett eventuellt medlingsförsök genom vårt brittiska systerkontor.
Läs om fler ärenden i vår interaktiva FAQ-tjänst

 

 

Om du inte längre vill ha vårt nyhetsbrev kan du avregistrera dig här.
 

Du vet väl att Konsument Europa även finns på Facebook och Twitter? Facebook ikonTwitter ikon