Ser nyhetsbrevet konstigt ut, klicka här för att läsa det i din webbläsare

Toppillustration: Konsumenteuropas nyhetsbrev

Konsumenteuropa nyhetsbrev, juni - 2013  

 
Foto: Bild på bilväg  
Planerar du att bila i Europa i sommar?
Vi har tips och råd om vad du behöver fixa innan du åker, vad du behöver ha med, samt vilka regler som gäller i de olika europeiska länderna. Bland annat finns information om hur du beställer ett miljömärke, som behövs i vissa städer i Tyskland, samt information om förbjudna zoner i Italien och avgiftsbelagda vägar, broar och tunnlar.
Läs mer i Konsument Europas artikel "Inför bilsemestern"

 
Har du tänkt hyra bil under semestern?
Tänk då på att läsa hyresavtalet noga eftersom det inte finns några särskilda konsumentskyddsregler att hänvisa till om du skulle få problem. När du läser igenom avtalsvillkoren, var uppmärksam på bland annat vilken försäkring som ingår och hur stor självrisken är, om bilen kan köras i ett annat land och hur du ska agera om det händer en olycka eller om bilen går sönder.
Läs mer i artikeln "Att hyra bil"
  Foto: Bild på hand och bilnyckel

 
Foto: Bild på balkong  
Planerar du att boka semesterboende?
Läs då gärna vår artikel om semesterboende, där du bland annat får information om vad du bör tänka på innan du bokar samt vad du gör om du är missnöjd med ditt semesterboende. Via artikeln hittar du även en länk till vår checklista för e-handel som du kan ha glädje av även när du planerar att boka boende.

Trevlig sommar önskar vi på Konsument Europa!

Läs mer i artikeln "Semesterboende"

 

 

Om du inte längre vill få vårt nyhetsbrev kan du avregistrera dig genom att skicka ett mail till webbredaktionen@konsumenteuropa.se
 

Du vet väl att Konsument Europa även finns på Facebook och Twitter?

Facebook ikonTwitter ikon