Ser nyhetsbrevet konstigt ut, klicka här för att läsa det i din webbläsare

Toppillustration: Konsumenteuropas nyhetsbrev

Konsumenteuropa nyhetsbrev - mars 2013   

 
Bild på måttband, frukt och vatten  
Månadens ärende: Varning för oseriösa bolag som säljer Beaudify, Corexin och Green Detox
Konsumentverket och Konsument Europa har fått in många anmälningar mot bolag som säljer provpaket och abonnemang för bland annat varumärkena Beaudify, Corexin och Green Detox. Vi varnar nu för erbjudanden om de här produkterna. Risken är stor att du luras.
Läs hela nyheten på Konsument Europas webbplats

 
EU-kommissionen vill skärpa tillsynen mot vilseledande marknadsföring
Den 14 mars 2013 presenterade EU-kommissionen en rad åtgärder som syftar till att sätta stopp för aggressiva affärsmetoder inom EU, exempelvis falska gratiserbjudanden, tomma lockerbjudanden för produkter som inte finns att tillgå, och reklam riktad till barn. Initiativet att skärpa tillsyn av bestämmelserna om otillbörliga affärsmetoder är ett led i kommissionens insatser för att öka konsumenternas förtroende inom ramen för en ny konsumentpolitisk handlingsplan för EU.
Läs hela nyheten på Konsument Europas webbplats 
  Bild på shoppingpåsar

 
Bild på flygstolar  
Förslag på nya åtgärder för att stärka flygpassagerares rättigheter
Den 13 mars i år presenterade EU-kommissionen ett antal åtgärder som ska stärka flygpassagerares rättigheter vid exempelvis försenat eller inställt flyg, eller skadat eller förlorat bagage. Samtidigt ska reklamationsförfarandet förbättras och förenklas så att det blir lättare för flygpassagerare att få det de faktiskt har rätt till. 
Läs pressmeddelandet på EU-kommissionens webbplats 

 

 

Om du inte längre vill få vårt nyhetsbrev kan du avregistrera dig genom att skicka ett mail till webbredaktionen@konsumenteuropa.se
 

Du vet väl att Konsument Europa även finns på Facebook och Twitter?

Facebook ikonTwitter ikon